BLOEMEN VERZORGEN EN TIPS.
 
Nadat de bloemen zijn bezorgd is het van belang om de bloemen zo snel mogelijk in een vaas te zetten. Dit voorkomt dat de bloemen te lang zonder water staan. De bloemen van flowerservice.nl worden allemaal in een speciaal bakje op water vervoerd en bezorgd. Dit is voldoende water voor +/- 2 dagen. De bloemen worden altijd binnen 1 dag geleverd.

Ontvangt u een bloemstuk dan is het van belang om de pot waarin het bloemstuk gestoken is bij te vullen met water. Vul daarna de pt regematig bij met water. Zo geniet u lang van uw bloemstuk.
 
Flowerservice.nl doet er van alles aan om de bloemen goed als cadeau over te laten komen. Zo ook de verpakking van de bloemen.  Wij verpakken al onze bloemen, boeketten en bloemstkken in cadeaupapier of cellofaan. Zet bloemen of boeket daarom na ontvangst zo snel mogelijk op water.
 
SCHUIN AFSNIJDEN VAN DE BLOEMEN.
 
Het schuin afsnijden van de bloemen is zeer belangrijk en heeft een aantal redenen. Vaak wordt er vanaf de bloemist een boeket meegegeven die dezelfde dag nog gegeven wordt aan de ontvanger. Het kan dan zijn dat dit boeket een tijdje zonder water heeft gestaan of gelegen. Dit zorgt ervoor dat de onderkant van de stelen uitdrogen. De haarvaten in de stelen kunnen dan minder water opnemen waardoor de bloemen eerder slap gaan hangen. Flowerservice.nl verstuurt de bloemen op water dus uitdroging van de stelen zal niet snel optreden.
 
Toch is het van belang om een klein stukje van de bloemen schuin af te snijden. Dit hoeft niet veel te zijn. +/- 2 cm is voldoende.
Het schuin afsnijden van een stukje van de steel zorgt voor voldoende watertoevoer en dat bacteriën minimale kans hebben om de bloem te infecteren waardoor deze zullen gaan slap hangen.
 
Gebruik wel scherp gereedschap bij voorkeur een scherp mes. Ander gereedschap zoals een botte tang zorgt voor het afknijpen van de haarvaten waardoorde bloemen slechter water opnemen. Een scherp keukenmes is een prima stuk gereedschap.
 
HET BLAD VAN DE STELEN HALEN.
 
Om vervuiling van het water te voorkomen, is het van belang dat er geen blad (tulpen uitgezonderd) in het water komen. De bladeren gaan namelijk in het water rotten. Deze rot zorgt weer voor bacteriëngroei en dat isweer niet goed voor de bloemen. De doornen van rozen kunnen gewoon blijven zitten aan de steel.
 
UITGEBLOEIDE BLOEMEN UIT HET BOEKET VERWIJDEREN.
 
Haal de bloemen die zijn uitgebloeid zijn uit het boeket. Deze zijn toch al bijna dood en kunnen daarom  het beste uit het boeket gehaald worden. Uitgebloeide bloemen kunnen vervuiling van het water geven en bacteriën kunnen dan sneller de vrije hand krijgen en de andere bloemen sneller aantasten.
 
EEN SCHONE VAAS GEBRUIKEN.
 
Een schone vaas is van levensbelang voor bloemen. Wij adviseren om een glazen vaas te gebruiken. Aan de wand van een glazen vaas hechten bacteriën zich minder snel wat de levensduur van bloemen weer verlengt. 

Ook kunt u bij het gebruik van een glazen vaas beter zien of er voldoende water in de vaas staat. Ook kan er goed bekeken worden of het water nog vers en helder is. Troebel water is niet goed. Dat zijn ontwikkelde bacteriën, algen en dood materiaal van de bloemstelen. Ververs het water in ieder geval om de 5 dagen om troebel water en andere infecties aan de bloemen te voorkomen.

Vul een vaas altijd met schoon water. Gewoon kraanwater is  prima. Er wordt veel gezegd over bloemen op handwarm water, maar gewoon kraanwater vanaf een graad of 10 is prima. Dat is dus koud water. Exotische bloemen hebben vaker wat warmer water nodig.
 
Wel is het van belang dat de vaas dus echt schoon is. Een transparante vaas geeft voor u goed aan wanneer het water moet worden ververst. Ook dienen bloemen voldoende water te hebben. Sommige bloemen drinken veel meer water dan andere bloemen. 

SNIJBLOEMENVOEDING.
 
Door de jaren heen is de voeding voor bloemen en planten gigantisch verbeterd. Hierdoor blijven de bloemen echt langer staan. Flowerservice.nl levert bij elk boeket snijbloemenvoeding. Gebruik dit ook. U zult zien dat het echt goed is voor de bloemen. Ze blijven langer mooi maar ook zal de bloem beter in bloei komen. Let wel op dat het niet te weinig water is wat u gebruikt in combinatie met de bloemenvoeding.

Teveel voedingsstoffen kunnen zorgen voor een verbranding van bloemstelen en bladeren.

 
WARME PLEKKEN (ZON) EN/OF TOCHT.
 
Bloemen houden niet van zon, tocht of warmte. De warmte of tocht versnelt het verbruik of verlies van vocht bij bloemen. De bloemen verliezen sneller vocht dan dat ze het op kunnen nemen. Daardoor verouderen of verslappen de bloemen veel sneller. Ze gaan dan hangen. Erg zonde. Dus bloemen plaatsen in de zon of lekker warm bij de kachel of open haard is niet verstandig. Een tochtige plek is eveneens niet goed voor de bloemen. Door tocht verdampen bloemen meer vocht dan dat ze kunnen opnemen. daardoor gaan de bloemen ook erder slaphangen.
 
FRUIT EN GROENTE
 
Zet bloemen niet bij fruit of een fruitschaal in de buurt. Fruit ondergaat namelijk een rijpingsproces. Dit rijpingsproces gaat gepaard met het uitstoten van Ethyleengas. Dit gas is voor de bloemen schadelijk. Bloemen leven hierdoor minder lang in de vaas en gaan dus sneller slap hangen.

 

BLOEMSTUK ONTVANGEN?

Indien u een bloemstuk ontvangen heeft zijn de bloemen gestoken in steekschuim. Vul na ontvangst de pot bij met water en zorg ervoor dat het steekschuim daarna niet uitdroogt.

Een bloementaart is ook gestoken in steekschuim. Omdat het steekschuim op een schaal ligt kunt u het beste de bloementaart onder de kraan te houden. Zet de kraan niet te hard aan maar druppel het water op het steekschuim.


 
NOG ENKELE TIPS.

 Een paar druppels chloor in het water zorgt ervoor dat bacteriën minder kans krijgen zich te ontwikkelen. Combineer chloor echter niet samen met snijbloemenvoeding. In snijbloemenvoeding zit naelijk ook al een becteriën dodend middel.

Ververs om de paar dagen het water. Nieuwe bloemenvoeding is niet echt nodig.

Spoel de stelen met schoon water af als je het water na een aantal wilt verversen. Op die manier neem je niet de eventuele aanslag en bacteriën mee in het schoon ververste water

Snijdt de bloemen opnieuw aan zodat de stelen weer optimaal water op kunnen nemen. De bloemen worden dan wel iets korter natuurlijk.

Een fabeltje is dat u de stelen van bloemen moet platslaan of kneuzen en daarna in de vaas zetten. Als de stelen worden platgeslagen of gekneust dan bevorderd dit namelijk de bateriën groei en uw bloemen zullen dan korter staan.

 

Wij hopen dat u met deze tips en advies lang zult genieten van uw bloemen.